Southgate haalt 18-jarig talent toch bij Engeland voor match met Rode Duivels

Southgate haalt 18-jarig talent toch bij Engeland voor match met Rode Duivels

19 maart - 18:14
1

Kobbie Mainoo is door bondscoach Gareth Southgate toegevoegd aan de Engelse selectie, ondanks dat hij de Manchester United-middenvelder in eerste instantie links liet liggen. Er is verder niemand geblesseerd afgehaakt bij Engeland, Mainoo is puur een toevoeging. Mainoo staat hierdoor mogelijk tegenover De Rode Duivels van bondscoach Domenico Tedesco. 

Voor Mainoo is het de eerste keer dat hij zich mag melden bij de Engelse hoofdmacht. De middenvelder maakt furore bij Manchester United en brak dit seizoen door in het elftal van hoofdtrainer Erik ten Hag. Een oproep voor Engeland lag daardoor al een tijdje in de lijn der verwachting.

De achttienjarige Engelsman maakte aanvankelijk echter deel uit van de Onder 21-ploeg. "Ik denk dat hij het briljant doet voor een jonge speler en we zijn nooit bang om een jonge speler te selecteren. Maar hij heeft maar een paar wedstrijden gespeeld en je moet heel voorzichtig zijn met het nemen van zulke beslissingen", verdedigde Southgate zijn keuze laatst nog op een persconferentie. "Idealiter krijgt hij de ruimte om in zijn eigen tempo door te ontwikkelen. Bukayo Saka en Jude Bellingham waren toen ze voor het eerst binnenkwamen wat dat betreft verder", voegde hij daar nog aan toe.

Dinsdag is Mainoo door Southgate alsnog bij de selectie gehaald voor de vriendschappelijke wedstrijden tegen Brazilië en België. Dat melden de Engelsen op hun website.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.