Nsingi redt het vel van OHL in extremis: Ongelofelijk, heb er geen woorden voor

Nsingi redt het vel van OHL in extremis: "Ongelofelijk, heb er geen woorden voor"

18 maart - 10:50 Laatste update: 10:56
4

Oud-Heverlee Leuven leek zich al te gaan opmaken voor de Relegation play-offs, maar toch wisten ze tegen KV Mechelen de klus te klaren. Nachon Nsgingi maakte in minuut 92 het enige doelpunt van de wedstrijd en hield zo Leuven eigenhandig in de Jupiler Pro League. De 22-jarige aanvaller reageert bijzonder opgelucht.

Het duurde lang, maar in het absolute slot wist OHL toch de klus te klaren dankzij Nsingi. "Ongelofelijk. Ik heb er geen woorden voor, echt niet", aldus de doelpuntenmaker op de officiële website van de club. "Ik weet niet hoe ik het moet uitleggen, maar dit is zo geweldig voor onze groep en onze club."

Het feit dat het een jeugdproduct van OHL zelf is die hen in eerste klasse houdt, maakt het des te mooier. Naar eigen zeggen was Nsingi niet bezig met wat er in de andere wedstrijden gebeurde op dat moment. "We hebben de goal echt gezocht. We wisten de score in de andere matchen niet. We waren gewoon geconcentreerd op ons eigen spel", zegt Nsingi. "De drie punten pakken was nodig en dat is gelukt. Nu is het lastigste achter de rug en zullen we hard werken om competitief te zijn in de play-offs.”

OHL maakt zich nu op voor de Europe Play-Offs samen met KAA Gent, KV Mechelen, STVV, Standard en KVC Westerlo. De ploeg die na deze play-off op de zevende plaats eindigt, speelt tegen de nummer vier of vijf van de Champions' Play-offs met als inzet een ticket voor de tweede voorronde van de Conference League.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.