Tielemans en Villa sukkelen en raken niet voorbij West Ham

Tielemans en Villa sukkelen en raken niet voorbij West Ham

17 maart - 17:08

Aston Villa heeft de midweekse prestatie tegen Ajax in de Conference League geen vervolg kunnen geven in de eigen competitie. West Ham United was de ploeg uit Birmingham te slim af. Door een goal van Michail Antonio werd het 1-1 in Londen.

Trainer Unai Emery deed een aantal wijzigingen vergeleken met de wedstrijd tegen Ajax. Zo speelde Ezri Konsa, de verdediger die geschorst was tijdens het treffen met de Amsterdammers. Ook bracht Emery Clement Lenglet, Youri Tielemans en Jhon Duran terug in de ploeg.

West Ham United bleek in de eerste helft de gevaarlijkste ploeg in het treffen met de ploeg uit Birmingham. Emiliano Martínez blonk als doelman bij Aston Villa al snel uit, maar na een half uur had hij geen antwoord op een inzet van Antonio. Vladimir Coufal stond aan de wieg van de aanval met een heerlijke assist. Vlak na rust leek Antonio ook zijn tweede te maken, maar die goal werd afgekeurd vanwege een handsbal.

Na de afgekeurde goal van Antonio werd Aston Villa iets sterker. Emery probeerde met wissels offensiever spel op het veld te krijgen. Onder andere Nicolo Zaniolo kwam de ploeg in en dat bleek een gouden wissel. Tien minuten voor het einde maakte de Italiaan de gelijkmaker voor Aston Villa. Thomas Soucek maakte in extremis nog de winnende, maar die goal werd afgekeurd door de VAR.

Een zwaarbevochten punt voor de ploeg uit Birmingham. Villa staat daardoor nog altijd vierde in de Premier League. Een plek die aan het eind van het jaar recht geeft op Champions League-voetbal.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.