Muslic: Score zo vroeg mogelijk openen om Mechelen en Genk onder druk te zetten

Muslic: "Score zo vroeg mogelijk openen om Mechelen en Genk onder druk te zetten"

17 maart - 12:58
4

Ook voor Cercle Brugge is het do or die tegen RWDM zondag. Cercle wil koste wat kost winnen tegen de Brusselaars en rekent daarnaast op puntenverlies van KRC Genk of KV Mechelen. Miron Muslic is alvast zijn vastberadene zelve.

Muslic kent naar eigen zeggen de sterktes en zwaktes van RWDM. "Offensief zit RWDM goed in elkaar, maar met 63 tegengoals hebben ze defensief echter wel problemen", klinkt het op de persconferentie. "Het is aan ons om zo vroeg mogelijk de score te openen. Hiermee kunnen we ook Mechelen en Genk onder druk zetten."

Wat zijn tactisch plan betreft, is er dan ook weinig twijfel bij Muslic. "Het is de bedoeling om RWDM veel in de problemen te brengen. Hen onder druk zetten door voortdurend aan te vallen, tot het laatste fluitsignaal", aldus Muslic. "We dienen daarnaast georganiseerd te voetballen en defensief scherp te blijven."

Ondanks Cercle Brugge afhankelijk is van de andere restultaten, wil Muslic zich tijdens de match focussen op zijn eigen team. "Ik ga mij niet bezighouden met wat er op de andere velden gebeurt. We hebben geen invloed op de uitslagen daar. Ik steek al mijn energie in mijn ploeg en hun prestatie zodat we in staat zijn ons spel te spelen", zegt Muslic.

Het belooft een spannend slot te worden van de speeldag met het oog op de top zes. KRC Genk staat momenteel vijfde met 46 punten. KV Mechelen is zesde met 45 punten. Cercle en KAA Gent zijn zevende en achtste met allebei 44 punten.