Anderlecht verliest voor de eerste keer thuis dit seizoen, megastunt Kortrijk

Anderlecht verliest voor de eerste keer thuis dit seizoen, megastunt Kortrijk

16 maart - 22:43
234

RSC Anderlecht heeft in de laatste regliere match van de Jupiler Pro League met 0-1 verloren van KV Kortrijk. Op deze manier heeft paars-wit punten gemorst vlak voor de Champions' Play-Offs. Voor Kortrijk was het een gigantische stunt, De Kerels zijn door de zege de rode lantaarn kwijt. Namens Kortrijk kwam Isaak Davies tot scoren na een fout van Zeno Debast. Het was de eerste keer dit seizoen dat Anderlecht verloor in het Lotto Park. 

KV Kortrijk ging op bezoek bij Anderlecht in het Lotto Park. Het waren De Kerels die beter aan de match begonnen. Anderlecht begon met Luis Vazquez en Kasper Dolberg in de basis, paars-wit had moeite om de match onder controle te krijgen.

Na tien minuten spelen moest Yari Verschaeren naar de kant. Zonder contact ging de spelmaker op het gras zitten. Verschaeren is nog niet lang terug van zijn zware kruisbandblessure. De middenvelder kon zelf naar de kant lopen en werd vervangen door Mario Stroeykens.

Anderlecht kon weinig indruk maken tegen Kortrijk. Hierdoor kwam Kortrijk amper in de problemen tegen Anderlecht. Ook Kortrijk kwam niet tot grote doelpogingen, wat ervoor zorgde dat er erg weinig doelgevaar was in de eerste helft.

In de 38e minuut wist Anders Dreyer plotseling zeer fraai te scoren. De winger krulde de bal prachtig in het doel van Kortrijk, maar stond buitenspel. Uiteindelijk gingen Anderlecht en Kortrijk met een brilscore rusten.

De tweede helft begon Anderlecht sterker dan Kortrijk. Het leek erop dat paars-wit de match toch naar zich toe ging trekken. Toch lukte dit Anderlecht niet en Kortrijk bleef tegen stribbelen.

In de 79e minuut wist Davies te profiteren van een fout van Zeno Debast. De verdediger wilde de bal via de lucht naar Jan Vertonghen passen, maar speelde zomaar Davies aan. De aanvaller toonde zich de gehele match al zeer bedrijvig en strafte de fout van Debast af.

In de slotfase kwam zelfs Jan Vertonghen mee naar voren om een doelpunt te forceren, maar Kortrijk wist de stunt in het Lotto Park te realiseren. Anderlecht verliest op de laatste reguliere competitiematch voor de eerste keer in het Lotto Park.