Casteels krijgt geen zekerheden van Tedesco: Hebben we nog niet over gesproken

Casteels krijgt geen zekerheden van Tedesco: "Hebben we nog niet over gesproken"

16 maart - 10:33
1

Domenico Tedesco onderstreepte het nog eens op zijn perspraatje van afgelopen donderdag: verwacht geen Thibaut Courtois op Euro 2024. Daardoor ziet het ernaar uit dat Koen Casteels het Belgische doel zal verdedigen in Duitsland. Zelf wil de sluitpost van VFL Wolfsburg nog niet te hard van stapel lopen.

Na het Duivelse pensioen van Simon Mignolet was Casteels opgeschoven naar de tweede positie in de doelmannenhiërarchie, maar de hetze rond Courtois lijkt hem nog een bank voorwaarts geschoven te hebben. Van garanties voor het EK is tot dusver echter nog geen sprake. "Daar hebben we nog niet één op één over gesproken", doelt Casteels bij Het Laatste Nieuws op Tedesco.

In ieder geval hebben beide heren een uitstekende verstandhouding met elkaar. "Ik voel enorm veel vertrouwen van hem. Hij kent me al langer en heeft mijn wedstrijden die in België misschien níet gezien werden wél gezien", verwijst Casteels naar de Duitse achtergrond van de bondscoach. Op dat vlak zou hij een streepje voor kunnen hebben op Thomas Kaminski en Matz Sels, die het puik doen in de kelder van de Premier League. Casteels voelt zich hoe dan ook klaar voor een hoofdrol op het EK. " Je status verandert automatisch door je leeftijd, ervaring en gespeelde wedstrijden bij je club."

Geen contact met Courtois
Een mogelijke basisplek van Casteels zal steeds verbonden blijven aan de afwezigheid van Courtois. Over dat onderwerp wil de Wolfsburg-keeper zich niet uitspreken. "Het is ook niet aan de media om daarover te beslissen, vind ik. De enige die dat kan, is Thibaut zelf en de dokters die hem opereerden. Voor de rest weet niemand hoe het effectief met hem is", heeft Casteels zelf geen update.

Tot slot nog één aantrekkelijk extraatje: zijn contract bij Wolfsburg loopt af en onze landgenoot heeft al aangekondigd dat hij niet zal verlegen. Het EK in Duitsland kan met andere woorden een uitstalraam zijn voor een fraaie transfer. Casteels ziet dat enigszins anders. "Mogelijk heb ik dan al een club. Ik heb het EK niet echt nodig om me nog te etaleren. Met bijna 300 wedstrijden in de Bundesliga zouden clubs me al moeten kennen."