Anderlecht speelt eerder tegen KV Kortrijk, maar: Niet oneerlijk voor Union

Anderlecht speelt eerder tegen KV Kortrijk, maar: "Niet oneerlijk voor Union"

15 maart - 18:00
9

Op de slotspeeldag van de JPL geen speeldag waarbij alle wedstrijden op hetzelfde momenten worden gespeeld. Zo komt RSC Anderlecht zaterdag al in actie tegen KV Kortrijk. Vooral voor een domper voor de fans, al zal ook Union niet helemaal tevreden zijn.

Door die late verschuiving hebben ook enkele supporters van RSC Anderlecht slecht nieuws gekregen. "Natuurlijk is het niet leuk dat deze wedstrijd op het laatste moment nog verzet wordt. Maar wij willen de bond ook helpen", geeft coach Brian Riemer aan op zijn persconferentie.

Volgens hem is er namelijk een opvallende reden waarom de wedstrijden werden verzet. "Ik hoorde dat er niet genoeg scheidsrechters en VAR-teams zijn om elke wedstrijd op hetzelfde moment te laten doorgaan. Dan helpen wij graag", klinkt het.

Bij Union zal men echter niet helemaal tevreden zijn. Zo komt het mogelijk wat heviger onder druk bij winst van paars-wit. Al ziet Riemer dat niet zo. "Het is niet oneerlijk. Dit is een competitiematch zoals een andere. Wat er ook gebeurt, na deze speeldag is nog niets beslist. Alles kan nog of we nu op hetzelfde moment spelen of niet. Zeker in de Play-Offs", besluit hij.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.