Ook Riemer roert zich: Wat vinden we belangrijkst: eerlijk of entertainment?

Ook Riemer roert zich: "Wat vinden we belangrijkst: eerlijk of entertainment?"

15 maart - 16:33
11

RSC Anderlecht rondt haar reguliere fase van de Jupiler Pro League af met een thuispartij tegen de hekkensluiter, KV Kortrijk. Nadien is het tijd voor de Play-Offs. Net als vele andere hoofdrolspelers uit het Belgische voetbal heeft ook Brian Riemer daar zijn mening over. 

De trainer van Anderlecht heeft zijn huiswerk gemaakt. "België is het enige land in Europa waar de punten gehalveerd worden, zeker?", opende hij op zijn perspraatje volgens Het Nieuwsblad. Vooral die halvering is hem (zoals vele anderen) een doorn in het oog. "Sportief is dat niet eerlijk. Punten die eerlijk verdiend zijn mag je eigenlijk niet afpakken."

Toch blaast Riemer tegelijk warm en koud. Hij begrijpt de redenering van een Play-Off-format met puntendeling ook wel. "We moeten voor onszelf uitmaken wat we het belangrijkste vinden: een sportief eerlijk competitieverloop of entertainment? Want voor spanning zorgt het wel, die halvering van de punten", moet Riemer toegeven. De Deen beseft dat er legio kampioenschappen zijn in Europa waar het momenteel veel minder aantrekkelijk is.

Verschuiving
Nog een andere Belgische praktijk die voor wrevel kan zorgen: de laattijdige verschuiving van wedstrijden op de slotspeeldag. Net als alle andere clubs zou Anderlecht normaliter zondag om 18u30 aantreden tegen Kortrijk, maar nu is dat zaterdagavond al. De redenering van de Pro League en de rechtenhouders is dat er in Anderlecht-KVK 'niets meer op het spel staat'.

Riemer gaat mee in dat verhaal. "Natuurlijk is het niet leuk dat deze wedstrijd op het laatste moment nog verzet wordt", steekt hij de fans een hart onder de riem. Maar wij willen de bond ook helpen. Ik hoorde dat er niet genoeg scheidsrechters en VAR-teams zijn om elke wedstrijd op hetzelfde moment te laten doorgaan." Ook de Anderlecht-coach vindt dat er "niets meer op het spel staat". Dat Union Saint-Gilloise pas een dag later de wei in trekt, is volgens hem dan ook niet oneerlijk.