Opvallende FIFA-regel zorgt ervoor dat Svilar nooit Rode Duivel kan worden

Opvallende FIFA-regel zorgt ervoor dat Svilar nooit Rode Duivel kan worden

14 maart - 11:13
38

Opvallend nieuws donderdag op de persconferentie van Domenico Tedesco. Mile Svilar werd de voorbije weken nog gelinkt aan de Rode Duivels, maar zat niet in de selectie. Hij kan namelijk niet langer van federatie veranderen door een wel heel opvallende regel.

Het is in het verleden wel vaker gebeurd dat een voetballer uitkomt voor twee landen. Dat leek ook bij Svilar te gaan gebeuren, maar mag nu dus niet door een opvallende FIFA-regel. Bondscoach Domenico Tedesco gaf dan ook aan dat hij nooit voor de Rode Duivels zal kunnen uitkomen.

De doelman van AS Roma was in het verleden namelijk al jeugdinternational van ons land, maar debuteerde eind 2021 als international van Servië. Volgens de FIFA-regelgeving heeft Svilar daardoor een keuze gemaakt om voor Servë uit te komen en kan hij dus geen Rode Duivel worden.

Opvallend, als Svilar nooit actief was geweest voor de nationale jeugdploegen van ons land, had Svilar wel nog steeds een Rode Duivel kunnen worden ondanks zijn ene cap voor de nationale ploeg van Servië. Svilar was van de U15 tot de beloften echter actief voor ons land en kan dus niet langer veranderen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.