Boucaut hekelt Vertonghen na sportief gebaar: Hij moet de refs niet vervangen

Boucaut hekelt Vertonghen na sportief gebaar: "Hij moet de refs niet vervangen"

13 maart - 21:05
23

Jan Vertonghen liet afgelopen weekend een mooi staaltje sportiviteit zien en liet blijken dat hij de strafschop voor RSC Anderlecht tegen RWDM onterecht vond. Dat leverde hem echter kritiek op van oud-scheidsrechter Alexandre Boucaut.

Na iets meer dan een halfuur spelen werd Vertonghen neergehaald in het strafschopgebied. Scheidsrechter Nicolas Laforge floot gretig voor een strafschop, maar Vertonghen meldde zelf bij de scheidsrechter dat het contact te licht was en dat er geen penalty gegeven hoefde te worden.

Boucaut, die eerder ook al uithaalde naar Hans Vanaken, kon de actie van Vertonghen niet smaken. "Vertonghen hoeft de scheidsrechters niet te vervangen", geeft hij aan bij Complètement Foot. "Ook al was het geen strafschop. Er staan al vier scheidsrechters op het veld. Ze hebben geen behoefte aan spelers die zich mengen in de arbitrale discussies", gaf hij aan.

Het Professional Refereeing Department liet zich onlangs nog uit over die strafschopfase en gaf Vertonghen ook gelijk. Dankzij die strafschop wist Anderlecht uiteindelijk met 0-3 te winnen van RWDM.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.