Liverpool heeft een overeenstemming bereikt, directeur Edwards keert terug

Liverpool heeft een overeenstemming bereikt, directeur Edwards keert terug

12 maart - 16:01

Liverpool heeft een overeenstemming bereikt met Michael Edwards, waardoor de directeur weer aan de slag gaat voor de club waar hij in 2022 vertrok. De 44-jarige bestuurder keert terug na een akkoord met grootaandeelhouder Fenway Sports Group (FSG).

Edwards zal een leidende rol spelen in de herstructurering van Liverpool, vooral wanneer Jürgen Klopp deze zomer vertrekt. Richard Hughes, afkomstig van Bournemouth, zal naar verluidt aan het einde van het seizoen Edwards vergezellen als sportief directeur.

In de zomer van 2021 botste Edwards met Klopp over de contractverlenging van Georginio Wijnaldum. De clubleiding vond het financieel onverstandig om een lucratief meerjarig contract aan de toen dertigjarige Nederlander aan te bieden. Klopp pleitte juist voor het behoud van Wijnaldum, die hij beschreef als 'de perfecte middenvelder'.

Edwards verliet Liverpool in de zomer van 2022 na bijna zes jaar als sportief directeur. Voorheen bekleedde hij ook functies als technisch directeur, hoofd methodologie en hoofdanalist bij The Reds.