Geloof in titel Anderlecht: Voor de prijzen spelen zit in hun DNA

Geloof in titel Anderlecht: "Voor de prijzen spelen zit in hun DNA"

11 maart - 15:02 Laatste update: 15:08
39

RSC Anderlecht is dit weekend weer twee punten dichter geslopen bij de leider in de Jupiler Pro League, Union SG. Zes punten scheiden de twee Brusselse ploegen nog en die punten worden nog gehalveerd in de Champions Play-Offs. In de voetbalpodcast ‘vier-nul’ werden de titelkansen van paars-wit besproken.

Marc Degryse is er na deze speeldag rotsvast van overtuigd geworden: “Bij paars-wit maken ze er hun doel van om stadsrivaal Union nog voorbij te steken en kampioen te worden.” Hij vindt ook dat Anderlecht “alles voorhanden heeft” om de titel binnen te halen. Ze hebben volgens Degryse ook het voordeel een minder zwaar programma te hebben gehad dan Union en het DNA te hebben om voor de prijzen te spelen.

Frank Boeckx is sluit zich daarbij aan en ziet ook dat de sterkhouders van paars-wit naar hun beste vorm toegroeien. “Dan gaat het over Hazard, maar ook Dolberg is een sterk aanspeelpunt, Dreyer scoort opnieuw, Vazquez kan iets forceren als hij invalt... En ik heb genoten van Théo Leoni, eindelijk op zes - zijn beste positie”, aldus de ex-doelman van Anderlecht. Hij vindt Leoni het beste bewijs dat je niet altijd een breker op die positie nodig hebt, maar dat een goede voetballer ook kan helpen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.