Nieuwe misstap voor PSG: gelijkspel, Mbappé invaller, landstitel niet in gevaar

Nieuwe misstap voor PSG: gelijkspel, Mbappé invaller, landstitel niet in gevaar

10 maart - 15:16

Paris Saint-Germain blijft kwakkelen in de Ligue 1. Voor de derde week op rij kwam de ploeg van Luis Enrique niet verder dan een gelijkspel, ditmaal tegen Stade Reims: 2-2.

Bij PSG begon Kylian Mbappé op de bank. Dat was niet voor het eerst, sinds bekend werd dat hij transfervrij naar - hoogstwaarschijnlijk - Real Madrid gaat vertrekken. Zonder de sterspeler kwam de thuisploeg dramatisch uit de startblokken in het Parc des Princes. Keylor liet een voorzet lopen, Achraf Hakimi verloor de bal op de achterlijn en Marshall Munetsi profiteerde.

De Portugese spits Gonçalo Ramos zorgde al snel voor de gelijkmaker, al kreeg Reims-verdediger Yunis Abdelhamid de treffer achter zijn naam. Enkele minuten kreeg Ramos wel waar hij recht op had met de 1-2.

Wie dacht dat PSG daarna kon uitlopen naar een dikke zege, kwam bedrogen uit. Sterker nog, Reims kwam nog voor rust op gelijke hoogte. Oumar Diakité maakte de 2-2. De tweede helft was een stuk minder spectaculair. Een kwartier voor tijd kwam Mbappé binnen de lijnen, maar de winnende goal bleef uit.

Zorgen hoeft Paris Saint-Germain zich ondanks het nieuwe puntenverlies niet te maken: het verschil met nummer twee Stade Brest is nog tien punten. In de Ligue 1 staan na dit weekend nog negen speelrondes op de rol.