RB Leipzig rekent nog niet op vertrek van Simons: Zijn heel optimistisch

RB Leipzig rekent nog niet op vertrek van Simons: "Zijn heel optimistisch"

9 maart - 23:30
1

RB Leipzig is hoopvol dat het ook komend seizoen kan beschikken over Xavi Simons. Trainer Marco Rose steekt na het Bundesliga-duel met Darmstadt (2-0) de loftrompet over de Nederlandse spelmaker.

Simons was zaterdag opnieuw één van de grote smaakmakers van Leipzig, hoewel hij niet betrokken was bij een treffer. Bij Die Roten Bullen lopen ze met hem weg. "Hij geniet van de manier waarop we voetballen, met de jongens, in de stad. Het voelt goed voor hem en voor ons", zegt Rose tegen Sky Sport.

In principe keert Simons in de zomer terug naar Paris Saint-Germain, maar daar hopen ze in Leipzig een stokje voor te steken. "Ik denk dat Xavi een verstandige jongen is met een duidelijk plan voor zijn carrière. Hij weet wanneer hij de volgende stap moet zetten. Ik denk dat we op dit moment goed bij hem passen. Xavi wordt heel goed geadviseerd door zijn familie, hij voelt zich erg op zijn gemak. We zijn heel optimistisch."

Voor Leipzig lijkt een Champions League-ticket een belangrijke troef om de Oranje-international te kunnen behouden. Voorlopig staat de ploeg van Rose echter vijfde in de Bundesliga, één punt achter Borussia Dortmund.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.