Vanhaezebrouck scherp voor Tissoudali: Eerst zelf goed zijn

Vanhaezebrouck scherp voor Tissoudali: "Eerst zelf goed zijn"

7 maart - 17:16
12

Hein Vanhaezebrouck heeft gereageerd op de uitspraken van Tarik Tissoudali na de nederlaag op Standard Luik, waarin hij zei dat “het transferbeleid het grote probleem is”. De coach van KAA Gent vindt de uitspraken ongelukkig. Hij brengt er begrip voor op, maar is vooral ook streng voor zijn sterspeler.

Vanhaezebrouck begrijpt de frustraties van Tissoudali, maar vindt ze niet slim. “Hij moet zijn eigen ideaalbeeld even opzij schuiven voor het teambelang”, aldus Vanhaezebrouck aan Het Laatste Nieuws. Daarnaast deelde hij ook een steekje uit naar de Marrokaan door te zeggen dat je eerst zelf goed moet zijn voor je kritiek mag geven.

Vanhaezebrouck begrijpt dat Tissoudali liever een bliksemafleider naast zich heeft, maar hij heeft gewoon geen andere optie. “Tarik beseft heel goed wat onze situatie is. Hij weet dat we weinig mogelijkheden hebben in de spits”, aldus Vanhaezebrouck. De coach van Gent besloot met vertellen dat Tissoudali gewoon begrip moet tonen en nuttig moet zijn.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.