Tedesco krijgt wenk: Toch de bedoeling om besten te selecteren? Svilar is Belg

Tedesco krijgt wenk: "Toch de bedoeling om besten te selecteren? Svilar is Belg"

7 maart - 09:18
20

Door het verstek van Thibaut Courtois lijken de Rode Duivels met Koen Casteels onder de lat aan Euro 2024 te beginnen. Andere opties zijn Thomas Kaminski, Matz Sels, Maarten Vandevoordt of ... Mile Svilar? Die laatste is na lange tijd in de schaduw bezig aan zijn doorbraak bij AS Roma en beschikt - niet onbelangrijk - over een Belgisch paspoort.

Het verhaal van Svilar is intussen wijd bekend. In zijn ongeduld om de wereldtop te bereiken trok de doelman als tiener al de deur dicht bij RSC Anderlecht. Zijn overstap naar SL Benfica bracht echter niet wat hij ervan verwacht had en ook bij AS Roma (zijn huidige club) speelde de nu 24-jarige Svilar lange tijd tweede viool. Totdat Daniele De Rossi het stokje overnam van José Mourinho. Plots is onze landgenoot de talisman van de Giallorossi met enkele puike prestaties.

Het doet opnieuw vragen rijzen over zijn interlandtoekomst. Recent kwam het nieuws naar buiten dat Servië hem oproept voor de komende interlandperiode. In principe kan Domenico Tedesco hetzelfde proberen: Svilar bezit naast Servisch immers ook Belgisch bloed en valt ondanks één interland voor zijn andere vaderland nog te 'schaken'. Filip De Wilde, die nog met hem samenwerkte bij de jeugd, zou het wel weten. "Als je het mij vraagt, dan moet het toch de bedoeling zijn om de beste spelers te selecteren… Hij is gewoon een Belg, hé. Mocht Tedesco hem oproepen, zal hij wel nadenken, denk ik", vertelt de ex-doelman aan Het Nieuwsblad.

Het doet De Wilde overigens deugd om zijn voormalige leerling eindelijk hoge toppen te zien scheren. Aan zijn talent heeft hij nooit getwijfeld. "Zijn grootste pluspunt is zijn reactievermogen - hij is ongelofelijk snel, een beetje zoals zijn papa destijds. Mile is bovendien ook groot", aldus De Wilde. Met al die eigenschappen die tegenwoordig belangrijk zijn voor een doelman, was het slechts "een kwestie van tijd" voor Svilar aan de oppervlakte zou komen.