Filip Joos over De Bruyne en titelstrijd in Premier League: “Hangt af van druk

Filip Joos over De Bruyne en titelstrijd in Premier League: “Hangt af van druk"

6 maart - 11:45
1

Filip Joos en Jelle Tack kijken reikhalzend uit naar de ontknoping van de Premier League. Een spannende titelstrijd tussen drie grootmachten. Dit weekend spelen Liverpool FC (nummer 1) en Manchester City (nummer 2) tegen elkaar. 

In Sporza Daily trachten beide heren de situatie nog even samen te vatten vooraleer de ‘three-horse-race’ echt van start gaat. Joos en Tack spreken over een swingend Arsenal, de ervaring van Kevin De Bruyne en de afscheidstournee van Jürgen Klopp. Wie uiteindelijk aan het langste eind trekt? Volgens Tack is dat Arsenal …

"De statistiekenbureaus zien City als de grote favoriet. Gevoelsmatig klopt dat ook, maar ik heb in het begin van het seizoen gezegd dat Arsenal het gaat halen. Daar ga ik bij blijven”, aldus de analist bij onder andere Play Sports. Volgens Joos is er geen echte favoriet. Al ziet hij wel het voordeel bij City en Arsenal liggen. 

Zondag spelen Liverpool FC en City tegen elkaar op Anfield. Een duel dat weleens bepalend zou kunnen zijn aan de eindmeet. Kan De Bruyne en Jeremy Doku naar de kop van het klassement springen? "Het zal afhangen van het feit of Liverpool City onder een razende druk kan zetten”, stelt Joos. “Als dat niet lukt en City de bal heeft, wordt het moeilijk voor de thuisploeg." Een interessante statistiek: van de laatste tien Premier League-duels op Anfield, kon City er maar eentje winnen.