Czerniatynski neemt afscheid van voetbalwereld: Tenzij er een topclub komt

Czerniatynski neemt afscheid van voetbalwereld: "Tenzij er een topclub komt"

22 maart - 18:15
7

Een legende van het Belgische voetbal en inmiddels 63 jaar oud. Alex Czerniatynski was jaren actief als voetballer én trainer, maar voor Czerna is het nu wel zo goed als afgelopen in de voetbalwereld.

In een gesprek met Het Laatste Nieuws geeft Czerniatynski namelijk aan dat hij niet meteen denkt aan een terugkeer naar de voetbalwereld, waarin hij tot net voor de coronaperiode trainer was. "Ik ben er nu al een aantal jaren tussenuit en ik heb gekozen voor een ander, rustiger leven", geeft hij aan.

"Ik leef hier helemaal anders dan vroeger", gaat Czerniatynski verder. "Ik heb tijd voor dingen waar ik vroeger bijna nooit tijd voor had. Al wil ik de deur ook nog niet helemaal sluiten. Stel dat er vroeg of laat een topclub komt aankloppen… Maar ik besef dat die kans bijna onbestaande is", knipoogt hij.

De voetbalmicrobe is er echter nog steeds en Czerniatynski blijft het voetbal ook volgen. "Ik probeer zoveel mogelijk wedstrijden te bekijken. Maar zelf speel ik niet of nauwelijks nog. Behalve op de camping. Daar hebben we een vriendenploegje waar we soms een balletje mee trappen", besluit hij.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.