Vanhaezebrouck: ''Van Bommel slaagt er wél in om Afrikaanse talenten te brengen''

Vanhaezebrouck: ''Van Bommel slaagt er wél in om Afrikaanse talenten te brengen''

26 februari - 09:00
10

De match tussen KAA Gent en Royal Antwerp FC eindigde in een gelijkspel (2-2). Hein Vanhaezebrouck uitte zijn bewondering voor Antwerp-trainer Mark van Bommel en diens vermogen om met jonge talenten uit Afrika om te gaan.

De oefenmeester loofde Van Bommel. ''Hij slaagt er wél in om jonge Afrikaanse jongens te brengen'', vertelde Vanhaezebrouck aan Het Nieuwsblad.

De trainer van KAA Gent gaf toe dat het hem zelf niet lukte. ''Wij halen ook ieder jaar zoveel zwarte jongens, jonge talenten, al twintig jaar. In mijn acht jaar ben ik er nog nooit in geslaagd een van hen te laten doorgroeien naar het eerste elftal'', zei Vanhaezebrouck met het nodige cynisme.

Vanhaezebrouck speculeert over het geheim achter dit succes. ''Misschien ligt dat aan de trainer. Of misschien heeft Overmars een neus voor het ontdekken van jonge talenten die wij niet hebben'', aldus Vanhaezebrouck.

Gent staat voor de uitdaging om komende zaterdag tegen Standard te spelen. Daar heeft de ploeg de kans om zich weer bij de top 6 van de Jupiler Pro League te knokken.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.