Glasner vreest geen snel ontslag bij Crystal Palace: Kon ook blijven skiën

Glasner vreest geen snel ontslag bij Crystal Palace: "Kon ook blijven skiën"

24 februari - 16:30

Oliver Glasner heeft heel veel zin om te beginnen als hoofdtrainer van Crystal Palace, ondanks de slechte prestaties van voorgaande buitenlandse managers bij de club. Onder andere Frank de Boer moest al na vijf wedstrijden het veld ruimen bij de Engelse club, maar daar is de Oostenrijker niet bang voor.

"Er is heel veel om naar uit te kijken. Het spelen op Selhurst Park, de potentie die in deze groep zit en het proces dat we samen aangaan", aldus de pas aangestelde trainer in gesprek met Palace TV. Enthousiasme is dan ook het gevoel dat overheerst bij Glasner. Bang voor een soortgelijke situatie als die van De Boer bij Crystal Palace is de Oostenrijker niet. "Als ik bang was om na vier wedstrijden ontslagen te worden, was ik niet gekomen. Ik kon ook blijven skiën in Oostenrijk", zei hij daarover.

Wel is Glasner van plan om zijn eigen stijl te implementeren. Die zal wat anders zijn dan wat ze de afgelopen jaren gewend waren in Zuid-Londen. "De filosofie is eenvoudig. Het gaat om doelpunten maken. Niemand ging als kind op voetbal om te verdedigen. Iedereen wil de bal hebben en scoren. Dat moeten we niet vergeten. De fans willen het ook zien", legt de oefenmeester zijn manier van spelen uit.

Glasner won in 2022 de Europa League met Eintracht Frankfurt. Eerder was de trainer actief bij Red Bull Salzurg, LASK Linz en VfL Wolfsburg. Zijn eerste wedstrijd als Palace-coach staat zaterdagmiddag op het programma. The Eagles ontvangen het Burnley van Vincent Kompany in eigen huis. De aftrap is om 16.00 uur.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.