Still hevig onder vuur in Frankrijk: Een enorm gebrek aan respect

Still hevig onder vuur in Frankrijk: "Een enorm gebrek aan respect"

26 februari - 23:44
1

Will Still kent een bijzonder goed seizoen bij Stade Reims en wist sinds zijn promotie in 2022 zich in de schijnwerpers te plaatsen. Voor hem lijkt een stap richting Engeland nu in de planning te staan.

De interesse voor Still uit Engeland is niet nieuw. In december werd hij al genoemd als mogelijke kandidaat voor Sunderland. Onlangs heeft hij in een interview met The Athletic opnieuw laten doorschemeren dat hij openstaat voor een overstap naar Engeland na afloop van het huidige seizoen. Deze uitspraken worden echter niet met open armen ontvangen in Frankrijk.

Voormalig Frans international Jérôme Rothen heeft forse kritiek geuit op Still. Hij beschuldigt Still van ondankbaarheid en gebrek aan respect jegens Stade Reims. "Hij vertelt ons nu dat hij vanaf juni wil vertrekken, ongeacht wat er gebeurt. Als ik voorzitter van Reims was, zou ik me verraden voelen", klinkt het bij RMC Sport. "We hebben hem kansen geboden, boetes betaald, en dan saboteert hij ons zo? Dat is nog erger dan ondankbaarheid."

Rothen is van mening dat Still de verbinding met de realiteit is kwijtgeraakt. "Het is een totaal gebrek aan respect voor Reims", voegt hij eraan toe. "Als hij zich zou herinneren waar hij vandaan komt en waar hij twee jaar geleden stond, dan zou hij niet op deze manier praten."

Still heeft momenteel een contract bij Reims dat loopt tot 2025. Twee jaar geleden was Still nog assistent bij Standard, en vervulde vergelijkbare functies bij Lierse en Beerschot, waar hij ook kortstondig hoofdtrainer was.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.