Antwerp-beul Porto stunt tegen Trossard en Arsenal in Champions League

21 februari - 23:02 Laatste update: 23:08

Arsenal is woensdagavond op het allerlaatste moment onderuit gegaan bij Antwerp-beul FC Porto: 0-1. De Engelse topclub stevende lange tijd af op een bloedeloos gelijkspel, maar slikte op het allerlaatst alsnog een prachtgoal, waardoor het een slechte uitgangspositie heeft voor de return op 12 maart. Bij Arsenal werd Leandro Trossard een kwartier voor tijd gewisseld.

Voor Arsenal betekende het duel met Porto de eerste wedstrijd in de knock-outfase van de Champions League, sinds 2016. Toen werd het over twee duels met maar liefst 10-2 uitgeschakeld door Bayern München. Even leek Arsenal ook in Portugal weer in het mes te lopen, want de Braziliaanse aanvaller Galeno kreeg in de openingsfase een behoorlijk grote kans. Gelukkig voor Mikel Arteta en co. miste hij.

Arsenal wist daar in de eerste helft maar weinig tegenover te zetten. Porto wist het aanvalstrio, bestaande uit Gabriel Martinelli, Leandro Trossard en Bukayo Saka vrij eenvoudig in bedwang te houden.

Kort na rust dwongen The Gunners dan toch een grote mogelijkheid af tegen Porto. Trossard kwam na een hoekschop helemaal vrij bij de tweede paal, maar de Rode Duivel zag zijn volley over het doel gaan. Het bleek uiteindelijk een van de weinige spectaculaire momenten van de wedstrijd.

In de absolute slotfase kon het Portugese publiek alsnog opveren. Galeno, misser van de grote kans in de eerste helft, scoorde op schitterende wijze. Op 12 maart is de return, waarvoor Porto nu dus de beste papieren heeft.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.