Crisis in München: 'Breuk tussen Kimmich en Tuchel, Bayern aast op Xabi Alonso'

Crisis in München: 'Breuk tussen Kimmich en Tuchel, Bayern aast op Xabi Alonso'

19 februari - 14:12
2

Het is crisis met een hoofdletter C bij Bayern München. Hoewel voorzitter Jan-Christian Dreesen anders wil doen geloven, staat de baan van Thomas Tuchel serieus op het spel. The Athletic meldt dat Xabi Alonso in beeld is als zijn vervanger.

VfL Bochum was zondagavond te sterk voor Bayern (3-2), dat afgelopen week ook onderuit ging tegen Bayer Leverkusen (3-0) en SS Lazio (1-0). De positie van Tuchel wankelt, weet The Athletic. Der Rekordmeister zou Hansi Flick al gepolst hebben voor een terugkeer, maar niet iedereen in de Allianz Arena is ervan overtuigd dat hij het succes uit 2020 en begin 2021 kan herhalen. Toen leidde hij Bayern naar de treble.

Mocht Bayern overgaan tot een ontslag van Tuchel, dan wordt mogelijk tot het einde van het seizoen gewacht met de aanstelling van een opvolger. Uitgerekend Xabi Alonso, die furore maakt met rivaal Leverkusen, staat heel hoog op het lijstje. De Spanjaard was tussen 2014 en 2017 als speler succesvol bij de Duitse recordkampioen. Hij zou ook in beeld zijn bij Liverpool als opvolger van Jürgen Klopp.

Breuk met Kimmich, die transfer overweegt
Ook in Duitse media is de toekomst van Tuchel onderwerp van gesprek. BILD meldt dat er sprake is van een breuk tussen de trainer en Joshua Kimmich. De aanvoerder had tijdens het duel met Bochum een aanvaring met assistent Zsolt Low, een vertrouwenspersoon van Tuchel. De relatie tussen Tuchel en Kimmich zou al langer gespannen zijn geweest. De Duitse international zou nu helemaal klaar zijn met zijn oefenmeester. Daar was zijn woedeuitbarsting een extra bewijs van.

Mocht Tuchel niet ontslagen worden, dan kiest Kimmich vermoedelijk eieren voor zijn geld. 'Onder Julian Nagelsmann was Kimmich het verlengstuk van de coach op het veld. Deze positie is hij al lang kwijt. Dit is ook de reden waarom hij er nu aan denkt om Bayern in de zomer te verlaten', stelt BILD

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.