Luton-coach Edwards vol lof over Rode Duivel Lokonga: “I love him”

Luton-coach Edwards vol lof over Rode Duivel Lokonga: “I love him”

14 februari - 12:38 Laatste update: 12:50
1

Albert Sambi Lokonga (ex-Anderlecht) lijkt zijn draai helemaal te hebben gevonden bij Luton Town. Hij is niet meer weg te denken uit de basis en zijn coach Rob Edwards is vol lof over hem: “Hij is aan het uitgroeien tot een complete middenvelder”. Zo staat te lezen in Luton Today.

Sinds Lokonga terugkeerde na een hamstringblessure, die hem drie maanden aan de kant hield, stond hij na een invalbeurt tegen Manchester City zeven wedstrijden op rij in de basis. Vorig weekend werd hij ondanks een 3-1 nederlaag tegen Sheffield United toch verkozen tot man van de match. Zijn coach schuwde de superlatieven niet over de Rode Duivel: “Een briljant persoon, hardwerkend, nederig, zeer talentvol, tactisch sterk, sterk aan de bal…”

De hoofdtrainer van Luton Edwards liet al weten Lokonga graag permanent in Luton te willen houden. Momenteel wordt hij uitgeleend door Arsenal FC tot het einde van het seizoen. The Gunners haalden hem in 2021 weg bij RSC Anderlecht en hij heeft nog een contract in Londen tot 2026.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.