Somers geschorst voor derby Cercle Brugge-Club Brugge: “In de spionkop”

Somers geschorst voor derby Cercle Brugge-Club Brugge: “In de spionkop”

13 februari - 18:41
19

Thibo Somers zal de Brugse derby tussen Cercle Brugge en Club Brugge al zeker moeten missen. De enige Bruggeling in beide teams, zal zondag vanaf de zijlijn moeten toekijken. Somers is geschorst na het ontvangen van zijn vijfde gele kaart in de vorige wedstrijd. 

Somers kan zijn teleurstelling niet verbergen in een interview met Het Nieuwsblad. "De enige match die ik echt niet wil missen, gaat nu aan mijn neus voorbij", verzucht hij. Voor Somers is de Brugse derby dan ook meer dan alleen een voetbalwedstrijd. 

"Die derby is en blijft voor mij de match van het jaar. Mijn pa speelde voor Club Brugge, ik ben een geboren en getogen Bruggeling en mijn hele leven speelt zich af in Brugge bij Cercle Brugge”, klinkt het bij Somers. “Net voor mij betekent dat heel veel en dat moet ik nu missen".

Hoewel Somers vastbesloten is om zijn team zo veel mogelijk bij te staan tijdens de voorbereiding en de wedstrijd, moet hij zijn plaats op het veld opgeven. Toch laat hij zich niet ontmoedigen. ​​”De supporters vroegen al om bij hen in de spionkop te komen staan”, getuigt Somers. “Dat zou ook wel plezant zijn en misschien verdeel ik het wel. De eerste helft op de tribune (bij zijn vriendin) en de tweede achter het doel in de spionkop.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.