Stroeykens over VAR tijdens Anderlecht-Gent: “Arnstad overtuigd dat het fout was”

Stroeykens over VAR tijdens Anderlecht-Gent: “Arnstad overtuigd dat het fout was”

5 februari - 11:42 Laatste update: 12:30
26

RSC Anderlecht deed zondag een goede zaak in het klassement. Paars-wit won met 1-0 van KAA Gent en laat Club Brugge achter zich. Mario Stroeykens reageert na de overwinning tegen Gent. 

De controverse rond het afgekeurde doelpunt van De Sart was uiteraard een van de onderwerpen na de partij. Stroeykens verklaarde dat hij nog geen beelden had teruggezien. "Het is de beslissing van de scheids, ik heb de beelden niet gezien. Arnstad is ervan overtuigd dat het een overtreding was”, aldus de middenvelder van Anderlecht. 

“We zijn rustig gebleven. We weten dat het geen zin heeft om naar de scheidsrechter te gaan, te schreeuwen en ophef te maken. We weten dat er VAR is. De scheidsrechter ging kijken. Ik denk dat hij de juiste beslissing nam", klinkt het bij de middenvelder, geciteerd door RTBF

"Je moet aandacht besteden aan elk klein gebaar, dat door de VAR kan worden opgemerkt. Je moet gefocust zijn." Stroeykens erkende dat teams wekelijks gemengde gevoelens kunnen hebben over VAR-beslissingen, maar benadrukte de noodzaak om zich aan te passen aan de realiteit van het moderne voetbal.