Sambi Lokonga komt erdoor bij Luton Town: Ik droom nog van het EK

Sambi Lokonga komt erdoor bij Luton Town: "Ik droom nog van het EK"

2 februari - 16:32
7

Na zowat een jaar onder water komt Albert Sambi Lokonga weer aan de oppervlakte. De talentvolle middenvelder heeft de pech achter zich gelaten en eist zijn plekje op bij Luton Town. Nu het vertrouwen terug is, deinst hij er niet voor terug om opnieuw ambitieus te zijn.

Afgelopen weekend deed Luton een gouden zaak in de degradatiestrijd. Het klopte Brighton & Hove Albion met 4-0. Sambi Lokonga was één van de uitblinkers met twee assists. Na een moeilijk 2023 heeft hij eindelijk zijn basisplek in de Premier League te pakken. Luton mag dan wel een kelderploeg zijn, het helpt hem in zijn ontwikkeling als speler. "Ik heb hier geleerd dat ik ook het vuile werk kan opknappen. Duels winnen, tweede ballen veroveren, tackelen … Dat zijn aspecten die ik heb toegevoegd aan mijn spel", vertelt Sambi Lokonga bij Het Nieuwsblad.

De Brusselaar heeft nog steeds de ambitie om door te breken bij Arsenal FC. Die club verhuurt hem momenteel aan Luton. Het legt hem een bepaald druk op. "Dat etiket plakt als het ware op mijn voorhoofd. Ik krijg hier wel veel verantwoordelijkheid", uit Sambi Lokonga zijn gevoel. In de zomer van 2021 verliet hij Anderlecht voor Arsenal. Bij The Gunners versierde hij in zijn debuutseizoen nog twaalf basisplaatsen, maar sindsdien ging dat aandeel naar beneden.

Intussen staat hij opnieuw op de kaart. Dat heeft zijn verlangen aangewakkerd, ook met het oog op de nationale ploeg. "Ik droom wel nog steeds van het EK, hoor", geeft Sambi Lokonga toe. "Ik wil het de bondscoach alleszins zo moeilijk mogelijk maken." Voorlopig heeft hij nog niets gehoord van Domenico Tedesco, maar dat kan de komende maanden nog veranderen.