'Sorry, Dolberg is geen spits voor dit systeem. Daarvoor was Slimani beter'

'Sorry, Dolberg is geen spits voor dit systeem. Daarvoor was Slimani beter'

2 februari - 10:15
21

Kasper Dolberg heeft dit jaar nog niet gescoord voor RSC Anderlecht. Zijn laatste goal dateert van 1 december tegen KVC Westerlo. Het Nieuwsblad heeft een mening klaar.

De spits zou echter niet goed passen in het huidige systeem van trainer Brian Riemer. 'Kasper Dolberg is geen spits voor zo’n lage 4-3-3', stelt Het Nieuwsblad.

Met een andere spits had het wellicht gekund. 'Daarvoor was Islam Slimani vorig seizoen veel beter geschikt. Hij was een stevige targetman die veel duels won, kopkracht had en gemakkelijk een bal kon bijhouden tussen twee verdedigers tot zijn ploegmaats bijsloten', schrijft de krant.

Volgens de krant zou Dolberg beter dichter bij het doel kunnen spelen. 'Laat Dolberg zo ver van de goal opereren en hij wordt opgegeten', aldus de krant.

De Deense spits heeft tijdens dit seizoen 22 wedstrijden gespeeld voor RSC Anderlecht, waarin hij 10 keer wist te scoren en 2 assists gaf.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.