OFFICIEEL: Yeboah op huurbasis van Genoa naar Standard, met optie tot koop

OFFICIEEL: Yeboah op huurbasis van Genoa naar Standard, met optie tot koop

1 februari - 18:51
3

Kelvin Yeboah, de 23-jarige spits, heeft een transfer gemaakt van Genoa naar Standard. De Italiaanse centrumspits kwam eerder dit seizoen op huurbasis uit voor Montpellier, maar gaat nu in de Jupiler Pro League aan de slag. Ook is er een optie tot koop opgenomen in de overeenkomst tussen Standard en Genoa.

Zowel Standard als Genoa zijn onderdeel van de 777 partners. Dit verkleinde de drempel van de transfer van Genoa naar Standard. Yeboah kwam dit seizoen vijftien wedstrijden uit voor Montpellier, hierin wist de spits slechts eenmaal het doel te vinden.

Toch weet Yeboah hoe het is om doelpunten te maken. De spits speelde in 2021 voor SK Sturm Graz uit Oostenrijk. Voor Sturm Graz speelde Yeboah 45 wedstrijden waarin de spits twintig keer wist te scoren. Ook leverde Yeboah destijds tien assists af.

Bij Standard krijgt Yeboah opnieuw de kans om zijn scoringsdrift te tonen. Naast centrumspits is Yeboah ook inzetbaar op de flanken. Bij Standard mag Yeboah de strijd aangaan met centrumspits Wilfried Kanga.