'LA Galaxy gaat voor Genk-aanvaller Paintsil en heeft geen druk van deadline day'

'LA Galaxy gaat voor Genk-aanvaller Paintsil en heeft geen druk van deadline day'

1 februari - 17:45 Laatste update: 17:48
5

LA Galaxy geeft niet op. De Amerikaanse club is erop gebrand om Joseph Paintsil binnen te halen. Waar veel clubs vandaag zouden moeten toeslaan, hoeft Major Soccer League-club LA Galaxy dat niet per se op deadline day te doen.

De club heeft niet tot vandaag, maar nog maanden de tijd om Paintsil binnen te halen, namelijk tot maar liefst 23 april. De transferwindow voor de Major Soccer League is nog maar net geopend.

Paintsil weigerde in eerste instantie een voorstel van LA Galaxy, maar het tweede aanbod doet de aanvaller toch overwegen om naar de Verenigde Staten te vertrekken.

De clubs dienen echter wel een nieuw akkoord te bereiken op clubniveau. Dat komt omdat de clausule voor een gelimiteerde transfersom van 8 miljoen euro, waarvoor Paintsil kon vertrekken, niet meer geldt omdat deze is verstreken.

Paintsil speelde dit Jupiler Pro League-seizoen 21 wedstrijden voor KRC Genk. Daarin kwam de rechtsbuiten 6 keer tot scoren en leverde 4 assists.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.