Slimani (ex-Anderlecht) kiest voor KV Mechelen: Blij om terug in België te zijn

Slimani (ex-Anderlecht) kiest voor KV Mechelen: "Blij om terug in België te zijn"

1 februari - 10:07
1

Islam Slimani is de nieuwe spits van KV Mechelen. De 35-jarige Algerijn kwam vorig seizoen nog uit voor RSC Anderlecht maar kiest nu dus voor een avontuur bij Malinwa. Slimani reageert op zijn transfer en ook sportief directeur Tim Matthys is enthousiast.

Voor Slimani is KV Mechelen na RSC Anderlecht zijn tweede Belgische club. "Ik ben blij om terug te zijn in België en al zeker omdat het bij deze mooie club is", aldus de Algerijn op de website van Malinwa. "Samen met de ploeg en haar supporters wil ik het beste bereiken, dus ik ga me volledig geven."

Sportief directeur Tim Matthys gaat in op de keuze voor Slimani. "Door de vele jammerlijke blessures en het vertrek van Yonas Malede was het zaak om de coach en de ploeg wat extra ademruimte en keuzemogelijkheden te geven", aldus Matthys. "Door de deal met Slimani zijn we daar in geslaagd. Islam wilde dolgraag naar Mechelen komen en wij zijn erg tevreden dat hij bij ons tekent. De kwaliteiten en de ervaring die hij bezit, zijn een meerwaarde voor onze ploeg.  Ook in de groep zal hij een belangrijke pion zijn want hij is een natuurlijke leider."

Slimani komt over van het Braziliaanse Coritiba, waar hij sinds augustus 2023 aan de slag was. Hij maakte er drie goals in elf wedstrijden. Bij Paars-Wit was hij vorig jaar goed voor negen doelpunten in zestien matchen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.