OFFICIEEL: Matic verlaat Rennes en wordt ploegmaat Orban en Fofana

OFFICIEEL: Matic verlaat Rennes en wordt ploegmaat Orban en Fofana

27 januari - 16:45

De transfer van Nemanja Matic naar Olympique Lyon is officieel, zo meldt de Franse club via de eigen kanalen. De Serviër moet de Fransen, die zestiende staan in de Ligue 1, helpen behoeden voor degradatie.

Matic speelde het laatste half jaar voor Stade Rennes, dat eerder deze week Azor Matusiwa presenteerde. De voormalig middenvelder van FC Groningen werd gehaald als vervanger van Matic. Eén dag na het onderlinge treffen tussen Rennes en Lyon, dat op vrijdagavond met 2-3 door Rennes werd gewonnen, is de transfer van Matic officieel.

Matic heeft zich tot medio 2026 verbonden aan Lyon en kost de club naar verluidt drie miljoen euro. Lyon kent een teleurstellend seizoen en staat momenteel op de zestiende plaats in Frankrijk, met twee punten meer dan Clermont, dat op een directe degradatieplek staat. De Serviër moet net zoals Malick Fofana en Gift Orban helpen om de club omhoog te helpen. Eerder speelde hij voor onder meer Manchester United, AS Roma, Benfica en Chelsea.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.