'Spectaculaire rentree mogelijkheid voor Benzema: financiën vormen obstakel'

'Spectaculaire rentree mogelijkheid voor Benzema: financiën vormen obstakel'

22 januari - 12:12
3

Olympique Lyon wil in januari stunten op de transfermarkt. L'OL bekijkt de mogelijkheden om Karim Benzema na vijftien jaar terug te halen, meldt RMC Sport.

Vooral financieel wordt het echter een enorme uitdaging om Benzema bij Al Ittihad los te weken, klinkt het. De spits verruilde Real Madrid afgelopen zomer voor een Saudisch avontuur en een halfjaar later komt daar mogelijk al een einde aan. Benzema heeft het naar verluidt niet naar zijn zin in Saudi-Arabië. Hij wordt binnenkort op het matje geroepen door de clubleiding van Al Ittihad, omdat hij zeventien dagen te laat terugkeerde van vakantie.

Lyon tast de mogelijkheden af om het kind van de club terug te halen. Les Gones achten zich niet kansloos. Dat komt door de goede banden tussen Eagles, het investeerdersbedrijf dat Lyon in handen heeft, en Saudi-Arabië. De Fransen hebben bij Benzema en diens entourage al kenbaar gemaakt hem te willen inlijven. De club kan de ervaring van de spits in elk geval goed gebruiken. Lyon bezet momenteel de zestiende plaats in de Ligue 1.

Transferexpert Fabrizio Romano weet dat de spanningen tussen Benzema en Al Ittihad intussen verder oplopen. De bazen van de Saudi Pro League willen Benzema ten koste van alles behouden, om geen gezichtsverlies te lijden. De Fransman kan zelfs aan de slag bij andere clubs in Saudi-Arabië. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.