Gestaakte match RWDM-KAS Eupen wordt achter gesloten deuren afgewerkt

21 januari - 21:27 Laatste update: 22 januari - 07:35
16

KAS Eupen heeft op bezoek bij RWDM uitstekende zaken gedaan in de kelder van de Jupiler Pro League. De Panda's wisten op bezoek bij RWDM met 0-1 te winnen door een doelpunt van Renaud Emond. In de 84e minuut werd de match afgelast door scheidsrechter Nathan Verboomen. De fans van RWDM gooiden uit onvrede vuurwerk op het veld. De supporters bleven dit doen, ook nadat er een pauze was ingelast.

In de 21e speelronde van de Jupiler Pro League kreeg RWDM KAS Eupen op bezoek. Beide ploegen gingen de strijd aan in de kelder van de Jupiler Pro League. RWDM begon scherp aan de match door hoog druk te zetten op de verdediging van De Panda’s.

Het was te zien aan de ploegen dat er druk op de match stond, zowel RWDM als Eupen grossierde in veel verkeerde passes waardoor beide ploegen maar weinig kansen wisten te creëren. Dit zorgde ervoor dat de eerste helft bijzonder weinig spektakel opleverde tussen RWDM en Eupen.

In de beginfase van de tweede helft waren er over en weer kleine kansen. In de 58e minuut wist Eupen een halve kans om te zetten in een doelpunt. Emond verscheen helemaal alleen aan de eerste paal op een hoekschop en wist de bal binnen te knikken, 0-1 Eupen.

In de daaropvolgende fase was het Eupen dat meer vertrouwen kreeg. Eupen kreeg meer controle over de match en vergat de voorsprong uit te bouwen. De harde kern van RWDM besloot in de slotfase dat het tijd was om de onvrede te uiten. Er werd fanatiek vuurwerk afgestoken waardoor scheidsrechter Nathan Verboomen niet anders kon dan de match af te lassen.

Update: De gestaakte wedstrijd tussen RWDM en KAS Eupen zal nog achter gesloten deuren zal worden afgewerkt. De Pro League schrapte afgelopen zomer de regel dat er na supportersongeregeldheden een forfaitscore zal worden toegepast.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.