Atlético en Witsel zegevieren nu wel na volgende boeiende Madrileense derby

19 januari - 07:20
5

Het is Atlético Madrid dit keer wel gelukt om Real Madrid te verslaan in de Madrileense derby. De ploeg van trainer Diego Simeone verloor acht dagen geleden na verlenging in de Supercopa, maar dit keer trok Atléti aan het langste eind na verlenging. De bloemen werden naar Antoine Griezmann gestuurd. De Fransman schoot Atléti met een prachtige goal naar de kwartfinale van de Copa del Rey. Het werd uiteindelijk 4-2 in Madrid. Axel Witsel speelde de volledige 120 minuten.

De Madrileense derby werd onlangs ook al gehouden in de Supercopa. Toen ging Real Madrid er na een verlenging met de zege vandoor. Ditmaal draaide het duel om een plek in de kwartfinale van de Copa del Rey. Beide ploegen kwamen met een sterke basiself en begonnen ook vol met pit aan de wedstrijd. Atlético kreeg in het begin van de wedstrijd wel gelijk de betere kansen.

Vlak voor rust kreeg de thuisploeg loon na werken en kwam de 1-0 op het scorebord. Linksback Samuel Lino kon een doorgekopte bal bij de tweede paal binnen tikken, waardoor de openingstreffer een feit was. Die stand bleef echter niet lang op het bord staan, want nog voor rust begon Jan Oblak te stuntelen. De goalie kwam uit bij een vrije trap van Luka Modric en had de bal niet klem, waardoor hij in zijn doel rolde en de spelers met 1-1 aan de thee gingen.

Na rust was het wederom vooral Atlético dat de kansen kreeg om de wedstrijd in het slot te gooien. Alvaro Morata verzilverde er uiteindelijk ook een in minuut 57 van het duel. De oud-speler van Real was uitzinnig na zijn doelpunt en liet het stadion van Atlético ontploffen. De spits kreeg daarna nog een sloot kansen om de wedstrijd te beslissen, maar de thuisploeg kreeg de bal er maar niet in.

De eeuwenoude voetbalwijsheid dat de goal dan aan de andere kant valt, bleek ook op dit duel van toepassing. Invaller Josélu was wederom de scherpste en maakte net als in de eerdere Madrileense derby de bevrijdende treffer. Toen was het de 4-3, nu tekende de Spaanse pinchhitter aan voor de gelijkmaker.

De wedstrijd draaide uit op een verlenging om te beslissen wie de kwartfinaleplek in beker zou pakken. In die extra tijd bleek Atlético en vooral Griezmann de sterkste. De Fransman zorgde na honderd minuten voetballen voor de beslissing. Met een goal van ongekende schoonheid schoot Griezmann de eeuwenoude rivaal van Atlético hoogstpersoonlijk uit het bekertoernooi. De jonge Riquelme mocht in de laatste minuut nog de toegiftstreffer binnen schieten. Een toetje van een heerlijke voetbalavond, waarbij Real teleurgesteld achterblijft.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.