UPDATE: 'tijd dringt voor Galaxy om Paintsil 'goedkoper' over te nemen van Genk'

UPDATE: 'tijd dringt voor Galaxy om Paintsil 'goedkoper' over te nemen van Genk'

11 januari - 10:03 Laatste update: 14 januari - 13:39
12

Joseph Paintsil, de 25-jarige rechtsbuiten van KRC Genk, geniet concrete interesse van LA Galaxy. Paintsil kan via een clausule in zijn contract voor 8 miljoen euro vertrekken bij Genk. In de Verenigde Staten ligt een contract met een topsalaris klaar voor Paintsil, maar de Ghanees twijfelt, meldt Het Laatste Nieuws.

De twijfel van Paintsil ontstaat doordat de aanvaller van Genk het erg naar zijn zin heeft bij de huidige nummer vier van de Jupiler Pro League. Bij LA Galaxy ligt er een contract klaar waarmee Paintsil zijn salaris kan verdubbelen.

Paintsil heeft bij Genk nog een contract tot de zomer van 2026. De clausule in het contract van Paintsil geldt nog tot halverwege de maand januari. Hierdoor is er voor Galaxy haast bij de transfer. 

Paintsil is zich op dit moment met Ghana aan het voorbereiden op de Afrika Cup 2024 in Ivoorkust. Hierdoor is Paintsil niet mee op winterstage met Genk. Door de interesse vanuit de Major League Soccer, is het de vraag of Paintsil zijn laatste match voor Genk heeft gespeeld.

UpdateHet Laatste Nieuws stelt dat de clausule in het contract van Paintsil om te verhuizen voor 8 miljoen euro maandagavond afloopt. Is er dan nog geen akkoord, dan hebben de Amerikanen een probleem. Ze moeten immers dan ook rond de tafel gaan zitten met Genk en de Limburgers kunnen het transferbedrag de hoogte induwen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.