'PSG wil stunten met Kimmich en denkt aan winterdeal met Bayern München'

'PSG wil stunten met Kimmich en denkt aan winterdeal met Bayern München'

9 januari - 08:05

Joshua Kimmich staat hoog op het verlanglijstje van Paris Saint-Germain, melden L'Équipe en Le Parisien. PSG wil de steunpilaar van Bayern München zelfs deze winter nog tot een overstap verleiden.

In de zoektocht naar een defensieve middenvelder komt PSG uit bij Kimmich. De 28-jarige Duitser speelt al bijna negen jaar bij Der Rekordmeister en aan dat dienstverband hopen de Parijzenaren een einde te maken. Naar verluidt staat Kimmich open voor een stap, omdat hij zich graag nog eens wil meten in een andere topcompetitie.

Naast PSG zou ook Real Madrid in de markt zijn voor de 82-voudig international van Duitsland. PSG heeft al een constructie klaarliggen, waarmee Bayern overtuigd moet worden. De club wil Nordi Mukiele namelijk betrekken in de deal. Het is geen geheim dat Bayern achter de 26-jarige vleugelverdediger aan zit, maar omdat de Duitsers de financiële middelen niet hebben, is er nooit een akkoord bereikt. PSG wil Mukiele als ruilmiddel voor een transfer van Kimmich inzetten.

Kimmich is door de jaren heen uitgegroeid tot clubicoon bij Bayern. In totaal speelde hij tot dusver 367 officiële wedstrijden, waarin hij 41 keer scoorde en honderd assists gaf.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.