Ex-KVK-speler krijgt acht maanden voorwaardelijk door video over conflict in Gaza

Ex-KVK-speler krijgt acht maanden voorwaardelijk door video over conflict in Gaza

4 januari - 09:24

Youcef Atal is door de Franse rechtbank veroordeeld tot acht maanden voorwaardelijke celstraf. De Algerijnse verdediger, die in het verleden nog even voor KV Kortrijk uitkwam, kreeg die straf vanwege een video die hij plaatste over het conflict tussen Israël en Gaza.

In oktober plaatste hij de video op zijn socials. In die beelden zaten vormen van antisemitisme, waardoor hij nu is veroordeeld vanwege het 'verheerlijken van terrorisme'. Atal bood meerdere malen zijn excuses aan, maar volgens de rechtbank was dit niet genoeg. De verdediger van Nice moet ook nog eens een boete van 45.000 euro aftikken. Hij hoeft dus niet direct de cel in, aangezien zijn straf voorwaardelijk is.

Atal verwijderde vlak na het plaatsen zijn bericht al en vertelde dat hij 'nooit een boodschap van haat zou steunen'. Ook zijn club OGC Nice nam maatregelen tegen de verdediger. De Franse competitie schorste hem voor zeven wedstrijden en voor Nice speelde hij niet meer sinds de post. Algerije houdt wel vertrouwen in Atal. Het land neemt hem ook mee naar de Afrika Cup en liet hem al drie interlands spelen na alle heisa.

In het seizoen 2017-2018 kwam Atal uit in ons land, meer bepaald voor Kortrijk. De Kerels deden een goede zaak aan hem. Na zijn huurperiode van het Algerijnse Paradou lichtten ze de (beperkte) aankoopoptie, waarna Nice meteen drie miljoen euro op tafel toverde.