'Saudi-Arabië wil toeslaan bij Bayern München: wereldster op verlanglijstje'

'Saudi-Arabië wil toeslaan bij Bayern München: wereldster op verlanglijstje'

1 januari - 12:22

Begin januari begint in alle topcompetities de winterse transferperiode en dus is de kans groot dat ook Saudi-Arabië zich weer gaat mengen. Joshua Kimmich van Bayern München is één van de eerste namen die valt bij de nummer drie van de Saudi Pro League: Al-Ahli.

Volgens transferjournalist Rudy Galetti is de naam van de Duitsers inmiddels meerdere malen genoemd bij de Saudische transferbesprekingen. De clubleiding zou ook al contact gezocht hebben met de entourage van Kimmich en in de volgende weken worden er nieuwe gesprekken verwacht. Al Ahli trok afgelopen zomer topspelers aan als Riyad Mahrez, Édouard Mendy, Roger Ibañez, Franck Kessié, Merih Demiral, Allan Saint-Maximin en Gabri Veiga.

De concurrentie voor Al Ahli lijkt echter niet mals, aangezien er al meer geruchten rond Kimmich verschenen eind december. Volgens het Spaanse AS zouden ook Liverpool en Manchester United de verdedigende middenvelder op de korrel hebben. Het is nog niet bekend of Kimmich zelf weg wil bij Bayern München. De Duitser staat nog tot 2025 onder contract. Ook van een mogelijke transfersom is nog niets bekend.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.