'Kimmich kan Bayern verlaten, Man United en Liverpool gaan voor Duitse ster'

'Kimmich kan Bayern verlaten, Man United en Liverpool gaan voor Duitse ster'

30-12-2023 13:15

Joshua Kimmich geniet belangstelling van twee Engelse grootmachten, aldus het Spaanse AS. Het zou gaan om Liverpool en Manchester United. Ondertussen groeien de geluiden over een transfervrij vertrek van de multifunctionele Bayern München-speler. 

Kimmich werd en wordt ook nog altijd met FC Barcelona in verband gebracht, maar volgens AS hebben zich nu dus twee clubs gevoegd bij de geïnteresseerden: United en aartsrivaal Liverpool. Of de international van Duitsland zelf ook welwillend staat tegenover een vertrek naar Engeland, is niet duidelijk. De formaties van managers Jurgen Klopp en Erik ten Hag zouden komende zomer een eerste bod uit willen brengen.

Wat wel duidelijk is, is dat de verbintenis van Kimmich bij Bayern met rasse schreden ten einde loopt. De rechtsback annex middenvelder staat nog tot medio 2025 onder contract bij Der Rekordmeister. Op de achtergrond begint de mogelijkheid om transfervrij te vertrekken uit Zuid-Duitsland dus steeds meer een reële optie te worden. 

Kimmich maakte in 2015 zijn debuut voor Bayern. Sindsdien speelde hij 367 wedstrijden voor de Duitse topclub. Daarin was hij goed voor 41 doelpunten en maar liefst honderd assists. Met Bayern werd hij acht keer landskampioen. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.