Ook Union deelt in de klappen, Amoura heeft selectie beet voor Afrika Cup

Ook Union deelt in de klappen, Amoura heeft selectie beet voor Afrika Cup

30-12-2023 10:00 Laatste update: 11:17
20

De deelnemers aan de Afrika Cup zijn volop bezig om hun selecties bekend te maken. Zaterdag is het de beurt aan Algerije. Ook daar zal een smaakmaker uit de Jupiler Pro League het mooie weer proberen maken: Mohamed Amoura.

In navolging van onder meer Nurio Fortuna, Tarik Tissoudali (allebei KAA Gent) en Bilal El Khannouss (KRC Genk) mag ook Amoura zijn reiskoffers inpakken. De sensatie van Union Saint-Gilloise is opgenomen in de selectie van Algerije. Een volslagen verrassing is dat niet, want de voorbije interlands kreeg hij al telkens een brief in de bus. De Afrika Cup gaat van start op zaterdag 13 januari.

Overigens is Amoura niet de enige Unionist die daar zal aantreden. Vrijdag nog raakte bekend dat ook Thierry Lazare Amani naar gastland Marokko zal afreizen, om er de kleuren van Ivoorkust te verdedigen. Een aderlating, maar in het geval van Amoura is dat misschien nog een tikkeltje erger voor Union. De aalvlugge Algerijn scoorde tot dusver dertien keer in de JPL. Op sociale media neemt de koploper zijn tijdelijke vertrek wel positief op.

Voor het overige zit er nog een oude bekende in de Algerijnse kern. Ahmed Touba heeft namelijk ook de Belgische nationaliteit en leerde de kneepjes van het vak bij Club Brugge. Na een zwerftocht langs Bulgarije, Nederland en Turkije zit de linksvoetige verdediger nu in de Serie A, bij US Lecce.