Familie Grealish in doodsangst: Manchester City-aanvaller slachtoffer van inbraak

Familie Grealish in doodsangst: Manchester City-aanvaller slachtoffer van inbraak

29-12-2023 08:30
19

Jack Grealish is de volgende topvoetballer die het slachtoffer is geworden van een inbraak. Dieven wisten woensdagavond zijn huis binnen te dringen en voor 1,1 miljoen euro aan horloges en sieraden buit te maken. 

Grealish was zelf niet thuis tijdens de inbraak. De 28-jarige spelmaker speelde met Manchester City de Premier League-wedstrijd bij Everton (1-3). Zo'n tien familieleden waren echter wél in de woning aanwezig. Volgens Britse media stonden zij doodsangsten uit, toen ze een bende hoorden binnendringen. Desondanks slaagden ze erin een paniekalarm te activeren, waarna de nooddiensten reageerden. Ook een helikopter werd ingezet.

De inbrekers wisten desondanks voor ruim een miljoen euro aan horloges en sieraden buit te maken. "Agenten, gesteund door honden en de luchtdiensten, doorzochten de buurt, maar er werd geen spoor van de verdachten aangetroffen", zegt een woordvoerder van de politie tegen The Sun. "Er zijn geen arrestaties verricht en het onderzoek loopt."

De afgelopen jaren zijn topvoetballers vaker het slachtoffer geworden van inbraken. Raheem Sterling verliet afgelopen jaar tijdelijk de Engelse WK-selectie en Dele Alli werd zelfs aangevallen in zijn eigen huis. Dat overkwam ook João Cancelo, toen hij nog voor Manchester City speelde.