Rel in Duitsland: 'Soms denk je: heeft hij zijn tweelingbroer gestuurd?'

Rel in Duitsland: 'Soms denk je: heeft hij zijn tweelingbroer gestuurd?'

28-12-2023 23:33 Laatste update: 23:13

Ralph-Uwe Schaffert, de vicevoorzitter van de Duitse voetbalbond, heeft voor een serieuze rel gezorgd. Schaffert heeft onder meer Joshua Kimmich en Ilkay Gündogan openlijk door de mangel gehaald. Technisch directeur Rudi Völler snapt daar niets van.

Schaffert heeft zijn veelbesproken interview in de Hannoversche Allgemeine Zeitung gegeven. Hij zei onder meer dat de Duitse selectie 'radicaal' moet veranderen. "Ik heb namelijk het gevoel dat een behoorlijk deel van deze groep het wel op 85 procent denkt te kunnen doen. In welk Bundesliga-team speelt nu een leider met de Duitse nationaliteit? Ik kan niemand bedenken."

Daarna haalde Schaffert uit naar Kimmich en Gündogan. "Hij heeft nog niet kunnen laten zien dat hij een leider is, zelfs bij zijn club niet", zegt de vice-voorzitter over eerstgenoemde. Vervolgens kwam Gündogan aan de beurt. "Bij hem denk je soms: zou hij zijn minder getalenteerde tweelingbroer naar het Duitse team hebben gestuurd?"

In Duitsland is het interview van Schaffert vol verbazing ontvangen. Ook door Völler, die nu de technisch directeur is van de Duitse bond. "Het is leuk dat iedereen geïnteresseerd is in het nationale team en de kritiek is na de laatste wedstrijden acceptabel. Maar het is niet acceptabel om onze belangrijke spelers op zo'n overdreven manier te bekritiseren." Völler wil binnenkort ook om de tafel gaan met Schaffert. "Ik kan me namelijk niet voorstellen dat hij dit zo heeft bedoeld."