De keuze van Tedesco: wie moet Courtois vervangen bij de Rode Duivels?

De keuze van Tedesco: wie moet Courtois vervangen bij de Rode Duivels?

19-12-2023 21:00 Laatste update: 20-12-2023 08:25
47

Geen Thibaut Courtois bij de Rode Duivels op het EK. Onze nationale ploeg zal op het toernooi dus met een 'nieuwe' nummer één in doel staan? Maar welke opties heeft Domenico Tedesco allemaal?

Door de blessure van Courtois en diens beslissing om niet richting Duitsland te trekken voor het EK, zal Domenico Tedesco een nieuwe nummer één moeten vastleggen voor het toernooi. Maar hij zal ook nog een tweede en derde doelman moeten meenemen. Onze bondscoach heeft daarvoor ook enkele opties.

Koen Casteels (VfL Wolfsburg)
De meest waarschijnlijke nummer één is Koen Casteels, die bezig is aan zijn laatste maanden bij VfL Wolfsburg. De kapitein van de Duitse club is al jaren één van de smaakmakers in Duitsland en keept die zomer mogelijk ook voor een transfer. Hij nam de voorbije interlands al het stokje over van Courtois en wist daarin te overtuigen.

Matz Sels (Strasbourg)
Een andere optie voor Tedesco is misschien wel Matz Sels. Valt wat onder de radar in ons land, maar wordt zeer gewaardeerd in Frankrijk en bij zijn club. Na periodes bij Lierse SK, KAA Gent, Newcastle en RSC Anderlecht is hij nu inmiddels bezig aan zijn zesde seizoen bij de club, waar hij incontournable is.

Thomas Kaminski (Luton Town)
Na een goede periode bij Blackburn Rovers trok de voormalige doelman van KAA Gent naar Luton Town. Bij de club uit de Premier League strijdt hij wel tegen de degradatie, maar wist hij ook al enkele goede prestaties neer te zetten. De 31-jarige doelman blijft echter wachten op zijn debuut bij de nationale ploeg.

Arnaud Bodart (Standard)
Ook nog steeds wachtende op een kans bij de Rode Duivels is Bodart. De doelman werd al enkele keren geselecteerd als derde doelman en was bij Standard de voorbije jaren één van de weinige lichtpuntjes. Heeft voorlopig de stap naar het buitenland nog niet gezet, al bestaat er weinig twijfel over dat de 25-jarige Bodart die stap komende zomer zal zetten.

Maarten Vandevoordt (KRC Genk)
Wie ook een stap naar het buitenland zal zetten, is Vandevoordt. Werd net zoals Courtois opgeleid bij KRC Genk en kreeg net zoals Courtois ook al snel zijn kans in doel. Is bij de Belgische beloften dé nummer één en heel wat mensen gaven al aan dat hij een kans verdient bij de nationale ploeg. Hij wacht daar echter nog steeds op.

Davy Roef (KAA Gent)
Het jeugdproduct van RSC Anderlecht staat voor enkele belangrijke maanden bij KAA Gent. Door de blessure van Paul Nardi is hij nu vrijwel zeker van een basisplek en kan hij zich serieus in de kijker spelen van Tedesco. Werd ook al enkele keren opgeroepen om mee te trainen bij de nationale ploeg, zonder ook een interland te spelen.

Simon Mignolet (Club Brugge)
Of misschien kiest Tedesco wel voor een grote joker in de vorm van Mignolet? Jarenlang de nummer twee achter Courtois en deed het ook steeds naar behoren. Besloot in maart echter te stoppen bij de Rode Duivels, al gaf hij ook altijd al aan dat hij in nood terug beschikbaar kan zijn voor de nationale ploeg. Is de nood daarvoor hoog genoeg?