'Van de Beek medisch gekeurd in Frankfurt: niets staat transfer nog in de weg'

'Van de Beek medisch gekeurd in Frankfurt: niets staat transfer nog in de weg'

19-12-2023 09:30

Donny van de Beek is inmiddels gearriveerd in Frankfurt om zijn transfer naar Eintracht af te ronden. Dat meldt transferjournalist Fabrizio Romano. De middenvelder gaat op huurbasis tekenen in Duitsland en Frankfurt heeft een optie tot koop. Van de Beek wordt op dit moment medisch gekeurd.

Die optie tot koop is niet verplicht, volgens Romano. Het bedrag dat Frankfurt moet aftikken als ze Van de Beek definitief willen inlijven is elf miljoen euro, plus vier miljoen euro aan bonussen. Als de Nederlander voor dit bedrag vertrekt, dan maakt United wel een enorm verlies op de middenvelder. Van de Beek kwam in 2020 voor 39 miljoen euro over van Ajax, maar zijn tijd in Manchester verliep niet zoals gehoopt.

Van de Beek heeft nog een contract tot 2025 in Manchester, maar de kans lijkt niet heel groot dat hij die uit gaat dienen. Op dit moment ondergaat hij zijn medische keuring in Frankfurt en het lijkt erop dat de transfer spoedig kan worden afgerond. Eerder werd Girona ook nog genoemd als geïnteresseerde club voor de Nederlander, maar Frankfurt gaat er nu dus met de buit vandoor.