'VAR in voordeel van Club Brugge is vervelende insinuatie'

'VAR in voordeel van Club Brugge is vervelende insinuatie'

18-12-2023 15:05 Laatste update: 15:16
41

Club Brugge wist zondag met 2-0 te winnen van KAA Gent en deed dus uitstekende zaken. De VAR was weer een belangrijk aandachtspunt tijdens en na de wedstrijd. Analist Bert Sterckx reageerde op de commotie.

De eerste keer was er mogelijk sprake van buitenspel en het duurde even voordat de VAR een beslissing nam om hier niet voor te fluiten. Bovendien werd het moment niet aan het publiek getoond. De tweede keer was er een mogelijk penaltygeval met Gent-spits Hugo Cuypers, waar echter niet voor gefloten werd.

Volgens Sterckx had de commotie vooral te maken met een fout van de week ervoor bij KV Mechelen. 'Dat de emoties zo hoog opliepen, had natuurlijk te maken met de fout een week eerder in KV Mechelen', aldus Sterckx op Sporza.

Hij vindt het te makkelijk om te stellen dat Club Brugge voordeel kreeg in de wedstrijd tegen Gent. 'Toen in het nadeel van Club, dus moest het nu maar in hun voordeel zijn. Dat zijn toch vervelende insinuaties, waarvan ik me afvraag of ze je vooruithelpen', aldus Sterckx.

Door de overwinning van Club Brugge is het puntenverschil aanzienlijk verkleind. Club Brugge staat nu zesde met 30 punten en KAA Gent derde met 32 punten. Royal Antwerp FC en KRC Genk staan respectievelijk op de vierde en vijfde plek met elk 31 punten.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.