'Afgelopen zomer nog genoemd bij Antwerp, Van de Beek akkoord met nieuwe club'

'Afgelopen zomer nog genoemd bij Antwerp, Van de Beek akkoord met nieuwe club'

15-12-2023 19:11

Manchester United en Eintracht Frankfurt zijn akkoord over de huurtransfer van Donny van de Beek. Dat meldt Fabrizio Romano. In het contract zou Frankfurt ook een koopoptie van vijftien miljoen euro hebben afgedwongen. Afgelopen zomer werd de middenvelder nog genoemd bij Royal Antwerp FC én RSC Anderlecht als mogelijke versterking.

Het zou gaan om een huurdeal tot en met het einde van dit seizoen. Inmiddels zijn alle partijen volgens Romano mondeling akkoord. In het contract staat dus een optie tot koop van vijftien miljoen euro inclusief bonussen. Dit is geen verplichte optie tot koop. Frankfurt maakt ook nog een huursom over aan Manchester United.

Eerder deze week kwam Romano met het nieuws dat Van de Beek dichtbij een vertrek uit Manchester is. Frankfurt zou op pole position staan in de race om de Nederlander, maar ook Girona was geïnteresseerd. De koploper van Spanje lijkt nu dus definitief mis te grijpen.

Van de Beek komt bij United niet meer aan speelminuten toe, aangezien hij dit seizoen pas één keer in mocht vallen in de competitie. Eintracht Frankfurt staat op dit moment zevende in de Bundesliga. De club pakte vorig weekend een gigantische 5-1 zege op Bayern München.

VoetbalPrimeur zocht eerder in samenwerking met databureau FACTS Consultancy uit welke club het best bij Van de Beek past als hij bij United zou vertrekken. Onder andere Girona, Royal Antwerp, AZ en FC Twente kwamen daaruit, maar de Nederlander lijkt dus voor Frankfurt te kiezen.