Antwerp brengt Xavi in nauwe schoentjes bij Barça: Alsof het begrafenis is

Antwerp brengt Xavi in nauwe schoentjes bij Barça: "Alsof het begrafenis is"

15-12-2023 14:13
1

De grond onder de voeten van Xavi Hernández begint heter te worden. Op vier dagen tijd verloor FC Barcelona van FC Girona (2-4) in La Liga én liep het tegen een tweede optater aan op een ontketende Bosuil: 3-2. Die nederlagen zouden de trainer wel eens de kop kunnen kosten, werd hier en daar geopperd.

Op zijn persconferentie in aanloop naar het competitieduel met Valencia kon Xavi die opmerkingen niet uit de weg gaan. In de eerste plaats maakte hij duidelijk dat hij zelf niet van plan is om een stap opzij te zetten. Xavi vindt zich nog steeds de juiste man op de juiste plaats. "Ik wil helemaal niet falen bij de club van mijn leven", liet hij zich ontvallen.

Toch beseft de gewezen middenvelder als geen ander dat bij Barcelona nog steeds de cultuur van een topclub heerst. "Als ik op het einde van het seizoen geen prijs gepakt heb, is de kans bestaande dat de coach moet vertrekken, maar nu zijn we in december", aldus Xavi. Hij predikt dan ook rust. Barça heeft volgens hem meer stabiliteit nodig om misstappen zoals in de voorbije week te vermijden.

Verder acht hij de negatieve stemming rond zijn ploeg iet of wat overdreven. Barça baadt (onterecht) in een "begrafenisstemming", zegt hij. "Ik krijg berichten alsof mijn vader of moeder overleden is", stelt Xavi. "Ik probeer mij daarvan af te zonderen." Eenvoudig is dat echter niet. Barcelona plaatste zich ondanks de nederlaag tegen Antwerp als groepswinnaar voor de achtste finales van de Champions League, maar staat in La Liga pas op een vierde plek.