'Barça schuift Xavi naar voren en wil werk maken van grote Bayern-move'

'Barça schuift Xavi naar voren en wil werk maken van grote Bayern-move'

30-11-2023 16:46

FC Barcelona overweegt komende zomer een poging te doen om Joshua Kimmich los te weken bij Bayern München. De 28-jarige middenvelder is volgens Mundo Deportivo op de hoogte van de interesse en staat niet direct onwelwillend tegenover een transfer.

Een wintertransfer is wel uitgesloten. Barcelona mikt op komende zomer, als Kimmich ook daadwerkelijk naar Catalonië wil komen. De controleur denkt momenteel na over zijn toekomst en twijfelt naar verluidt tussen bijtekenen bij Bayern of een overgang naar Barça. Kimmich ligt nog tot de zomer van 2025, wat betekent dat hij na dit seizoen zijn laatste contractjaar ingaat.

Barcelona is naarstig op zoek naar een nieuwe controlerende middenvelder. Real Sociedad-middenvelder Martín Zubimendi is een van de kandidaten, maar is op dit moment te duur. Kimmich moet eveneens veel geld kosten, al denken de Catalanen er serieus over na om een fors bedrag uit te geven aan de 82-voudig international van Die Mannschaft. Naar verluidt heeft Kimmich al contact gehad met Barça-trainer Xavi Hernández en staat hij ervoor open in het nieuwe jaar langs te komen voor een gesprek.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.