Geen KV Mechelen of Saudi-Arabië, wel Essevee voor Vormer: Het is geen straf

Geen KV Mechelen of Saudi-Arabië, wel Essevee voor Vormer: "Het is geen straf"

30-11-2023 17:00

Een belangrijke pion bij Club Brugge, titels gepakt in ons land, maar nu strijdend voor promotie met Zulte Waregem. Voor Ruud Vormer eeen flinke verandering, maar bij Essevee kan hij wel weer genieten.

Na mooie jaren bij Club Brugge verloren ze hun basisplek bij Blauw-Zwart en besloten ze uiteindelijk om te vertrekken. Beiden richting Zulte Waregem, waarmee ze degradeerden en nu moeten strijden voor promotie.

"Het is geen straf om voor Zulte Waregem te voetballen", begint Vormer in een gesprek met HUMO. "Ik sta er niet meer bij stil dat ik in 1B speel. Het niveau heeft me trouwens aangenaam verrast", aldus de Nederlander.

Vormer kon nochtans naar andere eersteklassers verhuizen. Onder andere KV Mechelen was een optie. De Nederlander sprak ook met toenmalig trainer Steven Defour. "Dat was nog verder rijden dan Waregem. Daar had ik geen zin meer in, ook al was KV Mechelen een heel mooie club voor mij geweest. Ik ben blij dat ik voor twee jaar heb getekend in Waregem", geeft Vormer aan.

En ook het buitenland kan Vormer niet meer overtuigen. België wordt zijn laatste voetballand. "Daar heb ik geen zin meer in", is hij duidelijk. "Drie jaar geleden kon ik naar Saudi-Arabië. Dat heb ik toen ook niet gedaan. Ik ben nu 35 jaar, het is mooi geweest. Als je naar Saudi-Arabië trekt, ga je puur voor het geld. Soms moet je blij zijn met wat je hebt. Ik verdien nu ook goed", besluit hij.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.